Navigace stránky

Články o sádle

Věda o sádle

  Živočišné tuky.  Tuk obsahuje dvojnásobné množství energie než bílkoviny a uhlovodany – ...více »

Výživová kvalita sádla

Vepřové sádlo je velmi kalorické - více než 3 600 kJ na 100 g (cca 64 kcal na polévkovou lžíci) a je složeno ...více »

Články

Věda o sádle

  Živočišné tuky.  Tuk obsahuje dvojnásobné množství energie než bílkoviny a uhlovodany – součástí tuků je glycerín a mastné kyseliny.nasycené mastné kyseliny (především v živočišných tucích). Nenasycené mastné kyseliny s více než jednou ...více


Výživová kvalita sádla

Vepřové sádlo je velmi kalorické - více než 3 600 kJ na 100 g (cca 64 kcal na polévkovou lžíci) a je složeno téměř výhradně z tuků (99 %), zejména nasycených mastných kyselin (kolem 40 %). Nejnovější studie neprokázaly, že by sádlo v lidském organismu zvyšovalo cholesterol ...více



Copyrights © Ivo Ligurský • Všechny práva vyhrazena.

mapa webu    Webdesign STUDIO VIRTUALIS