Navigace stránky

Články o sádle

Věda o sádle

  Živočišné tuky.  Tuk obsahuje dvojnásobné množství energie než bílkoviny a uhlovodany – ...více »

Výživová kvalita sádla

Vepřové sádlo je velmi kalorické - více než 3 600 kJ na 100 g (cca 64 kcal na polévkovou lžíci) a je složeno ...více »

Články

Výživová kvalita sádla

Vepřové sádlo je velmi kalorické - více než 3 600 kJ na 100 g (cca 64 kcal na polévkovou lžíci) a je složeno téměř výhradně z tuků (99 %), zejména nasycených mastných kyselin (kolem 40 %). Nejnovější studie neprokázaly, že by sádlo v lidském organismu zvyšovalo cholesterol a způsobovalo tak srdeční a cévní onemocnění - tento efekt je v současnosti dáván za vinu nadměrné produkci insulínu vlivem vysokého obsahu cukrů v moderní stravě. Sádlo by proto měli jíst v rozumné míře ti, kteří mají zájem o pravidelné každodenní fyzické aktivity a sport.



« zpět | přehled


Copyrights © Ivo Ligurský • Všechny práva vyhrazena.

mapa webu    Webdesign STUDIO VIRTUALIS